Све категорије

industrija Вести

Почетна> Вести > industrija Вести

Увођење коване прирубнице

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС

Кована прирубница  је технологија обраде метала која се широко користи у индустријској производњи, углавном се користи за промену облика и својстава металних материјала.

Кована прирубница  је врста цевоводног конектора направљеног поступком ковања, који се обично користи за повезивање цевовода, вентила, пумпи и друге опреме. Процес ковања се користи за производњу пластичне деформације притиском на метални материјал, како би се добио радни комад одређеног облика, величине и механичких својстава.

кована прирубница

Класификација прирубнице за ковање

Класификација по облику:

клизање на прирубници: равна прирубница за заваривање је погодна за повезивање цевовода са номиналним притиском који не прелази 2.5 МПа, а прирубница се поставља на цев и затим заварује.

Прирубница за заваривање: Ова врста прирубнице има висок врат, обично се користи за прилике под високим притиском и високим температурама.

Прирубница са навојем: Прирубница има унутрашње навоје, који се могу директно повезати са цевима навојима и углавном се користи за цевоводе малог пречника ниског притиска.

Слепа прирубница: Користи се за блокирање краја или отварања цевовода, применљива на системе цевовода различитих нивоа притиска.

Прирубница за заваривање утичнице: Цев се убацује у отвор прирубнице, а затим заварује, погодна за цевовод малог пречника и прикључак високог притиска.

Класификовано према материјалу:

Прирубница од угљеничног челика: Материјал од угљеничног челика добре чврстоће и тврдоће, погодан за општу индустријску употребу.

Прирубнице од нерђајућег челика: израђене од нерђајућег челика, са одличном отпорношћу на корозију, погодне за прехрамбену, хемијску и друге индустрије.

Прирубница од легираног челика: коришћење материјала од легираног челика, погодног за окружење високих температура и високог притиска, као што су нафтна, хемијска и друге индустрије.

типови прирубничких прикључака од кованог челика 

Предности коване прирубнице

Висока чврстоћа: процес ковања може значајно побољшати снагу и тврдоћу металног материјала, због чега прирубница има бољу носивост.

Добра жилавост: пластична деформација у процесу ковања може побољшати жилавост материјала, тако да је прирубница теже сломити у процесу употребе.

Отпорност на корозију: Посебно прирубнице од нерђајућег челика имају одличну отпорност на корозију и погодне су за корозивна окружења.

Компактна структура: Коване прирубнице имају фино метално зрно, уједначену унутрашњу структуру и стабилније перформансе.

Примена кованих прирубница

Коване прирубнице се широко користе у следећим индустријама и пољима:

Индустрија нафте и гаса: користи се у системима цевовода за транспорт нафте, природног гаса, течног гаса итд.

Хемијска индустрија: користи се у цевоводима разних хемикалија, посебно у високо корозивном окружењу.

Електропривреда: користи се у систему котлова и измењивача топлоте електране.

Систем за пречишћавање воде: Користи се у прикључцима цевовода за третман канализације и пречишћавање воде.

Прехрамбена и фармацеутска индустрија: Коване прирубнице од нерђајућег челика се широко користе у овим индустријама због одличне хигијенске и отпорности на корозију.

Примена кованих прирубница

Процес производње кованих прирубница

Избор: Одаберите одговарајуће металне материјале у складу са захтевима употребе, као што су угљенични челик, нерђајући челик, легирани челик, итд.

Грејање: Загрејте металну гредицу на одређену температуру тако да има добру пластичност.

Ковање: ковањем чекићем или притиском на загрејану металну гредицу, ковање и прецизно ковање, и постепено обликовано.

Топлотна обрада: топлотна обрада коване прирубнице за уклањање унутрашњег напрезања и побољшање механичких својстава.

Машинска обрада: стругање, бушење, глодање и друга обрада кованог залогаја да би се постигла коначна величина.

Испитивање: Завршене прирубнице се тестирају на величину, механичка својства, хемијски састав итд. како би се осигурало да испуњавају релевантне стандарде и захтеве.

Прирубнице произведене поступком ковања имају одличне механичке особине и употребљивост, те су незаобилазне кључне компоненте у систему цевовода.

Процес производње кованих прирубница

Повезано познавање прирубнице ковања

1. Кована прирубница је цев и делови за међусобно повезивање цеви, спојени на крај цеви.

2. На прирубници за ковање постоје рупе, а вијци чине две прирубнице чврсто повезане.

3. Прирубница за ковање је заптивена заптивком.

5. Постоје три врсте заптивних површина кованих прирубница: равни заптивне површине, погодне за прилике са ниским притиском и нетоксичним медијумом; конкавно-конвексне заптивне површине, погодне за прилике са нешто вишим притиском; заптивне површине са пером и утором, погодне за прилике са запаљивим, експлозивним и токсичним медијима као и вишим притиском.

6. Заптивка је врста пластичне деформације која може настати и има одређену чврстоћу материјала направљеног од прстенова. Може бити изливена, може бити и навојна или заварена композиција.

7. Прирубнички прикључак се састоји од пара прирубница, заптивке и већег броја вијака и навртки. Заптивка се поставља између две заптивне површине прирубнице, након затезања навртке, специфични притисак на површину заптивке достиже одређену вредност да би произвео деформацију и испунио заптивну површину на неравнинама, тако да је веза чврста и не цурење.

8. Прирубнички прикључак је одвојиви прикључак. Према спојеним деловима могу се поделити на прирубницу контејнера и прирубницу цеви. Према типу структуре, разликују се цела прирубница, прирубница под напоном и прирубница са навојем.

9. Заједничка интегрална прирубница има равну прирубницу за заваривање и прирубницу за сучеоно заваривање. Коване прирубнице за равно заваривање имају слабу крутост и погодне су за прилике са притиском п4МПа; задњицу прирубнице за заваривање, познате и као прирубнице са високим вратом, имају већу крутост и погодне су за прилике са вишим притиском и температуром.

кована прирубница од легираног челика

Хунан Јетвисион Индустриал Цо.Лтд је професионални добављач који пружа врсте кованих прирубница са високим квалитетом и ниском фабричком ценом, као што су прирубнице за клизање, прирубнице за заваривање, прирубнице за заваривање утичнице, слепе прирубнице, прирубнице за преклоп, прирубнице са навојем/вијцима, итд.

 

Кључне речи: добављач кованих прирубница, ценовник кованих прирубница, произвођач кованих прирубница, прирубница од нерђајућег челика произведена у Кини, велепродаја прирубница од легираног челика, произвођач и добављач прирубница за ковање, ценовник ковања прирубница од нерђајућег челика, добављач прирубница, произвођач прирубница за заваривање, купити јефтину прирубницу за заваривање утичнице, добављач слепе прирубнице у Кини, прирубницу за преклоп по јефтиној цени, добављач и произвођач прирубнице са навојем.
Вруће категорије